03 d’agost 2008

El col·lectiu Perquè vull! presenta "Tots els camins porten a Romania" a Tàrrega

Si en Rafel Rovira enlloc de ser fill de Lleida i treballar a la capital del Segrià ho fes a la a de l'Urgell, de ben segur que simpatizaria amb el Perquè vull!, un col·lectiu targarí d'agitació popular. Així ho va explicar el negre del detectiu, en Ramon Usall, que el 28 de juliol es va desplaçar fins a Tàrrega, convidat per la gent del Perquè vull!, a presentar la novel·la "Tots els camins porten a Romania".
L'acte va tenir lloc al bar Kirikú, un indret d'allò més acollidor situat a la plaça de les Nacions sense Estat. Després de la intervenció del company Carlos Vílchez, en nom del col·lectiu organitzador, en Ramon Usall va prendre la paraules per explicar els camins escrutats pel detectiu Rovira en el seu camí fins a Romania. Durant l'acte, es recordà un urgellenc il·lustre que fou un dels pares de la novel·la negra en català, l'indomable Manuel de Pedrolo, una de les lectures de capçalera sempre present a la tauleta de nit d'en Rafel Rovira.
Com ja ve sent habitual, la presentació va concloure amb una degustació de licors romanesos que va maltractar considerablement els fetges assistents.