28 de juny 2008

Una presentació molt culé

El nou local de la penya blaugrana Som un Sentiment va acollir, el divendres 27 de juny de 2008, un acte de presentació del llibre “Tots els camins porten a Romania”. El narrador de les aventures del detectiu Rafel Rovira, en Ramon Usall, va tenir ocasió de compartir taula i palinca amb un altre Rovira, el Daniel. Bé, de fet la compartí amb el Dani i amb el petit Arnau, tot i que a aquest darrer se li substituí finalment la palinca per un xupito d’aigua sense que, pobre, se n’adonés.
Al marge de presentar el llibre, l’acte serví per fer una mica de tertúlia al voltant del futbol a Romania i recordar així un dels episodis tràgics de la història culé, la derrota a la final de Sevilla de 1986 enfront un aleshores desconegut Steaua de Bucarest, un episodi també surt evocat al llibre.
Curiosament, l’escenari que acollí la presentació, el Bar Elena, al carrer Pius XII, 29, de la ciutat de Lleida, seu actual de la penya Som un Sentiment, s’assembla, i molt, al bar d’en Ferran que acostuma a visitar el detectiu Rovira. Aquest fet ajudà, evidentment, a que el portantveu del detectiu Rovira se sentís com a casa, i degustés, potser en excés, el licor romanès que va cloure l’acte.

Si ho desitgeu podeu veure que va dir de l’acte la premsa esportiva:

-La PB Som un Sentiment, amb la cultura (Mundo Deportivo)

-Ramon Usall, el penyista literat (Sport)