10 d’octubre 2008

La Bòbila, un paradís negre

La Bòbila, al marge de ser la biblioteca pública de L’Hospitalet i Esplugues del Llobregat, és una biblioteca única al nostre país ja que és un autèntic paradís pels amants del gènere negre. Des de la seva creació, el 1999, i de la mà del berguedà Jordi Canal, el seu tenaç director, La Bòbila s’ha especialitzat en la literatura negra i criminal creant un fons de gènere que fa les delícies dels molts lectors negres que ella mateixa ha ajudat a crear.
A més de mantenir un dels blocs de referència del món negrecriminal, d’organitzar un actiu grup de lectura de gènere negre, de convocar un premi internacional de novel·la negra, d’editar el fanzine L’H Confidencial, tota una delícia per als gourmets del gènere, de mantenir la web gènerenegre.net, un dels majors directoris de recursos sobre novel·la negra, La Bòbila organitza sovint actes de presentació de novetats editorials negrecriminals que, en un marc immillorable, permeten el contacte entre autors i lectors amb passions comunes.
Així, doncs, i en el marc d’aquesta intensa activitat, el 8 d’octubre, l’ombra del detectiu lleidatà Rafel Rovira es feu present a La Bòbila de la mà de Ramon Usall, que presentà el primer cas del privat ponentí, “Tots els camins porten a Romania”. Un tastet de licor romanès, i una llarga conversa negra certificaren que la biblioteca llobregatina és un dels millors llocs de casa nostra per posar en comú les nostres dèries criminals.
Vegeu en aquest enllaç la crònica que de l’acte en feren el canal-h-.net i la ràdio de l’Hospitalet.